BCxPERT vraagbaak voor continuïteit
 
BCxPERT wegwijzer voor continuïteit

Hoe werkt BCxPERT

BCM kwadraat

BCxPERT werkt op basis van meer dan 30 jaar theoretische en praktische ervaring op het gebied van Business Continuity Management. De organisatie is bekend met de vele standaarden die voor BCM beschikbaar zijn.

BCxPERT heeft voor het werken met standaarden zelf een verdiepingsmodel ontwikkeld. Elke afzonderlijke stap genoemd in een BCM standaard is volledig grafisch uitgewerkt en weergegeven in 'workflows'. 

Deze zijn vervolgens samengebracht in de Business Continuity Managment Methodology (BCM kwadraat). Op basis hiervan heeft hij o.a. de Post HBO opleiding BCM Professional voor de Security Academy in Woerden ontworpen en ook als docent uitgevoerd. Ook heeft hij zijn jarenlange ervaring vastgelegd in een BCM naslagwerk.

Klik hier voor meer informatie over het naslagwerk.

In de afgelopen jaren zijn voordat het begrip BCM werd geïntroduceerd ook begrippen gehanteerd als Disaster Recovery, Contingency Planning en nu is het Resilience en toegepast begrip. Echter in de kern is er weinig veranderd. Doel is en blijft om de continuïteit van een organisatie te kunnen waarborgen. 

 
 
 
 
Opbellen
E-mail